Hik hasi 213 : arreta goiztiarra : haur txikientzako kalitatezko hezkuntza (Lasarte-Oria : Xangorin, 2016)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Formazioa, hezkuntza-kalitatearen berme -Albisteak -Gai nagusia: Arreta goiztiarra. Haur txikientzako kalitatezko hezkuntza -Elkarrizketa: Izaskun Torre (Waldorf eskolako irakaslea DBHn) -Esperientziak: Scratch programazio-lengoaia.Bideo-jokoak eta animazioak, ikasleek eurek sortuak. Maider Aginagalde eta Amaia Cantera (Donostiako Ibai Ikastolako irakasleak) -Ekarpenak 1: 0-3 adin-tarteko hezitzaileen prestakuntza. Hezitzaileen emozioak humanizatzeko bidean. -Ekarpenak 2: "Ongi etorri ikastolara" proiektua. Eskolan, kultura desberdinekin lanean -Galdeidazu: Nerea Redondo Otamendi (trebatzailea). Zer egin dezakegu irakasleok ikasleen motibazioan eragiteko? -Argitalpenak -Proposamena: Tribuaren berbak. Eskolan, soziolinguistika langai -Atzeko atetik: Angel Oiarbide (Gure Esku dago)
2016/11/17
2017/06/27
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2017ko deialdia)
2017/06/27
Keywords: Torre, Izaskun -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak