Deabru txikia ; Jentila eta morroia - Arregi, Garikoitz; Alzibar Garitaonaindia, Idoia; Labayru Ikastegia ([Bilbo] : Labayru Ikastegia, 2008)
Lehenengo ipuinean hiru estudiante erregearen hiru alaba galduen bila doaz. Baina gura dabena lortzeko deabru txikiari irabazi beharko deutsie. Bigarrenean jentilak inguruko guztiak ikaratuta daukaz; ha ta guzti be, morroi txikia ez da kikilduko jentil erraldoiaren aurrean, eta zuhurtasunaren bidez gainetuko jako jentil indartsuari.
Ipuina eta ulermen ariketak.
8 urtetik aurrera (gorria)
Testua bizkaieraz
Keywords: Herri ipuinak -- Euskal Herria -- Haur eta gazteentzako liburuak; Euskal mitologia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak; Ikasmaterial osagarriak