Deabru txikia ; Jentila eta morroia / [edizinoaren arduraduna, Idoia Alzibar ; marrazkiak, Garikoitz Arregi] - Arregi, Garikoitz; Alzibar Garitaonaindia, Idoia (Herri ipuinak (Labayru), 2008)
Lehenengo ipuinean hiru estudiante erregearen hiru alaba galduen bila doaz. Baina gura dabena lortzeko deabru txikiari irabazi beharko deutsie. Bigarrenean jentilak inguruko guztiak ikaratuta daukaz; ha ta guzti be, morroi txikia ez da kikilduko jentil erraldoiaren aurrean, eta zuhurtasunaren bidez gainetuko jako jentil indartsuari.