Garoa - Agirre, Txomin (1864-1920); Atutxa, Miren; Arejita, Adolfo; García Trujillo, Sebastián; Labayru Ikastegia; Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa ([Bilbao] : Labayru Ikastegia : Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa, 2013)
Nobela honetan Domingo Agirrek baserri-giroko bizimodua erakutsi dau, eta hizkuntza aldetik gipuzkera erabili, Kresalan itsasokoa bizkaieraz emon eban moduan. Nobela kostunbrista da, bere garaian Eleizak ezarritako pentsaeraren erakusgarri.
Keywords: Helduentzako Literatura