Garoa / Domingo Agirre ; sarrera, Sebastian Gartzia Trujillo ; edizioa, Miren Atutxa, Adolfo Arejita - Agirre, Txomin (1864-1920) (Sutondoan (Labayru Fundazioa), 2013)
Nobela honetan Domingo Agirrek baserri-giroko bizimodua erakutsi dau, eta hizkuntza aldetik gipuzkera erabili, Kresalan itsasokoa bizkaieraz emon eban moduan. Nobela kostunbrista da, bere garaian Eleizak ezarritako pentsaeraren erakusgarri.