Euskal alfabetatzearen historia zenbait sortzaileren ahotan : (1960-1990) - Basterretxea Barandika, Itziar; Aldekoa-Otalora, Alex; Gorostiaga, izaskun; Juaristi Larrinaga, Patxi; Labayru Ikastegia (Bilbao : Labayru Ikastegia, 1997)
Liburu honetan ikerlariek Araba, Bizkaia, Gipuzkoa, Iparralde eta Nafarroako Alfabetatze prozesuetan 1960. urtetik aurrera lanean hasi ziran eragile nagusiei alkarrizketak egin eta euren lekukotasunekin lehenengo alfabetatze-lanen historia moldatu dabe. Horren ostean, eta hauxe da ikerketa honen muina, tokian-tokian alfabetatzeaz erabili izan zan kontzeptu nagusia aztertu eta eragile horreen balorazinoa agertu dabe.
Bibliografia: 213.-218. or.
Keywords: Alfabetatzea -- Euskal Herria; Monografiak