Euskal alfabetatzearen historia zenbait sortzaileren ahotan : (1960-1990) / Iziar Basterretxea... [et al.] - Basterretxea Barandika, Itziar (Gauontza sorta (Labayru), 1997)
Liburu honetan ikerlariek Araba, Bizkaia, Gipuzkoa, Iparralde eta Nafarroako Alfabetatze prozesuetan 1960. urtetik aurrera lanean hasi ziran eragile nagusiei alkarrizketak egin eta euren lekukotasunekin lehenengo alfabetatze-lanen historia moldatu dabe. Horren ostean, eta hauxe da ikerketa honen muina, tokian-tokian alfabetatzeaz erabili izan zan kontzeptu nagusia aztertu eta eragile horreen balorazinoa agertu dabe.