Ipuinik ipuin Mañarian gora / Errose Bustintza, Mañariko ; sarrera, Jabier Kalzakorta ; edizinoa, Nagore Etxebarria - Bustintza, Errose (1899-1955) (Sutondoan (Labayru Fundazioa), 2009)
Errose Bustintza, "Mañariko", XX. mende hasierako idazle handia dogu. Ipuinak idatzi zituan batez be, eta aldizkarietan argitaratu. Horregaitik, idazlanak sakabanatuta geratu diralako, ez da idazleen artean sartu, baina bere lekua dau gure literaturan. Bilduma honetan 51 ipuin datoz guztira, gaien aldetik ugariak: mitologikoak, magikoak, alegiak, barregarriak, erlijiosoak. Herri jakintza ondo barruratuta eta etnografiaren jabe agertzen da gure idazle handia.