Bakio berbarik berba / Iñaki Gaminde - Gaminde, Iñaki (Bilbao Bizkaia Kutxa : Labayru Ikastegia ; Bakioko Udala, 1999)
Lan honetan Bakioko euskeraren lekukoak ugari eta zabal aurkituko ditu irakurleak. Hizkuntzaren azterketa zehatza, ganera, nekazaritza eta arrantzaren inguruko bizimoduaren barriari lotuta dago.