Maruri-jatabe bizimodua eta ohiturak / Fredi Paia - Paia, Fredi (Laratz - Ahozko literatura bilduma, 2009)
Maruri-Jatabeko herriaren ohitura eta antzinako bizimodua erakustera dator liburu hau. Bertan jorratzen diran gai nagusiak: herria, etxea, etxekoak eta etxeko ohiturak, elikadura, jantziak, astialdia, auzunea, herri-medikuntza, jaiotzatik heriotzara bitarteko ohikuneak, herri-egutegia; ikazkinak, errementariak eta errotariak; nekazaritza, abeltzaintza eta artzaintza, herri literatura eta mitologia dira. DVDa dauka.