Vladimir - Izagirre, Koldo ([Tafalla] : Txalaparta, 2003)
Drapo gorrien albistea dakar kaioen telegrafiak. Badator Vladimir. Gure erresistentzia gidatuko duen komandantea. Urpekontzi sobietiko batetik lehorreratutako iraultzailea. Menturaz ez zituzten sakailatu miliziano guztiak Gernikan. Vladimir geratzen zaigu, betiko, nonahi. Haren ontziak iraultzaren ubera darama bazterrik bazter munduko itsasoetan, eta hemen dabil. Argi ibili gure herrira lehorreratzen bazarete.
10 urtetik 13 urtera (berdea)
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura