Aingeru galduaren bila / Max Ducos ; [itzulpena, Maritxu Rivière eta IKASeko lankideak, Xarles Videgain euskaltzainaren gainbegiradarekin] - Ducos, Max (IKAS, 2015)
Ameslari samarra da Eloi, beti ikastaldeko azkena, eta gogoz kontra doa irakasleak antolaturiko herriko arte ederretako museora. Galdu egingo da bertan, eta abentura fantastiko batean murgiltzen da obra batzuetan barna. Arte ederretara hurbilarazteko gutizia ematen duen albuma. Gaur, Eloik eta haren ikasgelako lagunek herriko Arte Ederren museoa bisitatuko dute. Ateraldi horrek mutikoa izigarri nardartzen du... margolan bat mintzatzen zaion arte, konfiantzazko eginkizun bat haren gain uzteko.