Edo geuk edo iñok ez : euskerearen alde - Kirikiño (1866-1929); Perea, Xabier; Arejita, Adolfo; Labayru Ikastegia; Bizkaiko Aurrezki Kutxa (Bilbo) (Bilbao : Labayru ; Bizkaiko Aurrezki Kutxa, 1984)
Kirikiñok "Euzkadi" egunkarian euskerearen inguruan idatzi zituan lanen hautapena: gaurko lez, giro latz eta sarri arrotz baten aurrean burruka gogorra erabili eban gure kazetari euskaltzaleak, hizkuntza salbatu beharrez.
Keywords: Euskara; Monografiak