Edo geuk edo iñok ez : euskerearen alde / Ebaristo Bustinza "Kirikiño" ; aurkerapena ta itzaurrea, Xabier Perea ; moldakuntza, Adolfo Arejita eta Xabier Perea - Kirikiño (1866-1929) (Sutondoan (Labayru Fundazioa), 1984)
Kirikiñok "Euzkadi" egunkarian euskerearen inguruan idatzi zituan lanen hautapena: gaurko lez, giro latz eta sarri arrotz baten aurrean burruka gogorra erabili eban gure kazetari euskaltzaleak, hizkuntza salbatu beharrez.