Bilbo inguruko ipuinak = Cuentos alrededor de Bilbao - Calleja, Seve; Urkixo, Joanes; Unamuno, Miguel (1864-1936); Kirikiño (1866-1929); Trueba, Antonio (1819-1889); Zamarripa y Uraga, Pablo de (1877-1950); Arriaga, Emiliano (1844-1919); Zarate, Mikel (1933-1979); Vega, Luis Antonio de (1900-1977); Aresti, Gabriel (1933-1975); Castresana, Luis de (1925-1986); Blanco, José Ramón; et al. ([Bilbo] : Bizkaiko Foru Aldundia, Kultura Saila, 2013)
Bilbo, hain hiri fotogenikoa izanda, leku zabal eta kosmopolita bailitzan erretratatzen dute beti bertokoek zein bisitariek: Trueba, Unamuno, Kirikiño, Aresti, Urkixo, Blanco, Unzueta, Zarate, Zorrozua..., beraien idatzietan Bilborekiko izan zuten (eta duten) debozioa agertzen da argi eta garbi kontakizun hauetan.
Solitaña / Miguel de Unamuno ; Baltz euskalduna / Evaristo Bustintza, "Kirikiño" ; Tragedia en Bilbao / Antonio de Trueba ; Morroi baten ipuiña / Pablo Zamarripa ; El pie del ángel y el pie del diablo / Emiliano de Arriaga ; Esne bateatua / Mikel Zarate ; Parábola de la angula y la anchoa / Luis Antonio de Vega ; Olerkaria / Gabriel Aresti ; Juan el botero / Luis de Castresana ; Locura pasajera / José Ramón Blanco ; Esan nizun esan / Lourdes Unzueta Zamalloa ; Las dos orillas / Álex Oviedo ; Lehoi eskuragaitxa / Joanes Urkixo ; La ciudad irradia otra luz / Esther Zorrozua ; Los tres dientes que me rompió Bilbao / Alejandro Fernández Aldasoro ; Bilboko urkatuaren kanta / Jabier Kaltzakorta ; Los guardianes del arca / Seve Calleja
Testuak euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Bilbo- -- Deskribapena- -- Ipuinak; Helduentzako Literatura