Bilbo inguruko ipuinak = Cuentos alrededor de Bilbao edizio literarioa, Seve Calleja ; [testuak, hainbat egile ; sarrera, Seve Calleja ; hitzaurrea, Joanes Urkixo ; irudiak, Juan Carlos Eguillor ... et al.] - Calleja, Seve; Urkixo, Joanes; Unamuno, Miguel (1864-1936); Kirikiño (1866-1929); Trueba, Antonio (1819-1889); Zamarripa y Uraga, Pablo de (1877-1950); Arriaga, Emiliano (1844-1919); Zarate, Mikel (1933-1979); Vega, Luis Antonio de (1900-1977); Aresti, Gabriel (1933-1975); Castresana, Luis de (1925-1986); Blanco, José Ramón; et al. (Bizkaiko kondairak (Bizkaiko Foru Aldundia), 2013)
Bilbo, hain hiri fotogenikoa izanda, leku zabal eta kosmopolita bailitzan erretratatzen dute beti bertokoek zein bisitariek: Trueba, Unamuno, Kirikiño, Aresti, Urkixo, Blanco, Unzueta, Zarate, Zorrozua..., beraien idatzietan Bilborekiko izan zuten (eta duten) debozioa agertzen da argi eta garbi kontakizun hauetan.