Zergatik gerrak? - Perrault, Guilles (1931-2023); Montorio, Bego (Tafalla : Txalaparta, 1994)
Hamaika-hamabi urteko neska mutikoekin eztabaidatuz, gauzak zergatik gertatzen diren horrela ulertzen saiatzen da Gilles Perrault.Beti egongo da gerrarik? Garaitu ezin daitezkeen indarren ondorio ote dira?Herrialde pobre eta aberatsen artean dagoen desoreka gero eta handiagoa esaterako, ez al da bakearen kontrako mehatxu etengabea? Biolentziarako sena ez al dago gutako bakoitzaren baitan?
8 urtetik aurrera (gorria)
Liburu honek Nafarroako Gobernuko eta Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailen laguntza jaso du
Keywords: Gerra -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura