100 kontu ondo ezagutzeko zientzia - Frith, Alex; Lacey, Minna; Martin, Jerome; Melmoth, Jonathan; Mariani, Federico; Martín, Jorge; Irazustabarrena, Nagore ([Donostia] : Ttarttalo, 2015)
Zientzia mundua aztertzeko modua da, nola funtzionatzen duen jakiteko. Liburu interesgarri honi esker, gaztetxoek zientziaren mundu liluragarrian murgiltzeko aukera izango dute; Zer da Unibertsoa? Zenbat bihotz dituzte olagarroek? Nola laguntzen diete narbalek ozeanografoei? Zergatik da ezaguna Marie Curie zientzialaria? Eta Einstein? Zein da gogorragoa, altzairuzko haria ala armiarma-zeta? Zertarako erabiltzen da elektrizitate estatikoa?... Ezagutza liburu honek galdera horiei guztiei erantzuten die. Argibide zehatzek eta koloretako irudi ikusgarriek osatzen dute liburua.
8 urtetik aurrera (gorria)
Jatorrizko izenburua: 100 things to know about science
Keywords: Zientzia- -- Haur eta gazteentzako liburuak; Teknologia- -- Haur eta gazteentzako liburuak; Erreferentzia-materialak