100 kontu ondo ezagutzeko zientzia / testua, Alex Frith, Minna Lacey, Jerome Martin & Jonathan Melmoth ; ilustrazioak, Federico Mariani & Jorge Martin ; itzulpena, Nagore Irazustabarrena - Frith, Alex (100 kontu (Ttarttalo), 2015)
Zientzia mundua aztertzeko modua da, nola funtzionatzen duen jakiteko. Liburu interesgarri honi esker, gaztetxoek zientziaren mundu liluragarrian murgiltzeko aukera izango dute; Zer da Unibertsoa? Zenbat bihotz dituzte olagarroek? Nola laguntzen diete narbalek ozeanografoei? Zergatik da ezaguna Marie Curie zientzialaria? Eta Einstein? Zein da gogorragoa, altzairuzko haria ala armiarma-zeta? Zertarako erabiltzen da elektrizitate estatikoa?... Ezagutza liburu honek galdera horiei guztiei erantzuten die. Argibide zehatzek eta koloretako irudi ikusgarriek osatzen dute liburua.