Larremotzetik - Larretxea, Hasier ([Donostia] : Erein, 2014)
Liburu zoragarria askoren iritziz, gure barne kateetatik eta jartzen dizkiguten kanpo kateetatik askatzeko modu ederra aurkitu duelako, askori oso zaila gertatzen baitzaie kate horiek txiki-txikitatik puskatzea, eta zer esanik ez homosexuala bazara bailara itxi xamarrean. Larremotzetik (Erein, 2014) hori da, baina ez da kontuak kitatzeko liburua, areago doa, badaude pasarte gogorrak, eta zauriak nonahi ageri badira ere, besarkatzen gaituen arbasoen, lurraren, ama-lurraren presentzia dago atzean, nekazaritza giroarekiko maitasuna, transmisio-lokarri garrantzitsuak diren gizon-emakume horien gorazarrea
Keywords: Helduentzako Literatura; Autobiografiak