Xolak badu lehoien berri - Atxaga, Bernardo; Valverde, Mikel (Donostia : Erein, 2011)
Harrera ezin hobea izan dute Bernardo Atxagaren Xolaren xolakeriek. Mikel Valverdek eginiko marrazkiek ere gure etxe sukaldeetaraino egin diete sarrera hala Xolari nola Grogo jaunari. Xolak badu lehoien berri izan zen bildumako lehen lana eta argitaratu orduko bereganatu zuen arrakasta. Espainiako Sari nazionala ere irabazteko zorian izan zen: finalista izendatu zuten. Euskaraz kaleratu eta berehala gaztelaniaz argitaratu zenean ere pozik jaso zuten irakurleek eta kritikak. Xola eta basurdeak izan zen bigarrena, eta aurrekoaren harrera bero bera inguratu zuen. Gaztelaniazko itzulpenak ere saririk irabazi zuen iaz.
8 urtetik aurrera (gorria)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Hezkidetza; Txakurrak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak