Txurio txoria - Erkiaga, Eusebio (1912-1993); Etxebarria, Igone; Labayru Ikastegia; Bizkaiko Aurrezki Kutxa. Kultur Ekintza ([Bilbo] : Labayru Ikastegia ; Bizkaiko Aurrezki Kutxa, Kultur Ekintza, 1986)
Melki, elaberri honetako protagonista, Txuriok zuzentzen dauan lapur taldean sartu da, bere bizimodua guztiz aldatuz. Azpijokoak eta taldeburuaren aurkako burruka askatasunaren bila.
Keywords: Helduentzako Literatura