Txurio txoria / Eusebio Erkiaga ; sarrera, Igone Etxebarria - Erkiaga, Eusebio (1912-1993) (Sutondoan (Labayru Fundazioa), 1986)
Melki, elaberri honetako protagonista, Txuriok zuzentzen dauan lapur taldean sartu da, bere bizimodua guztiz aldatuz. Azpijokoak eta taldeburuaren aurkako burruka askatasunaren bila.