Bertolda eta Bertoldin - Croce, Giulio Cesare; Otxolua (1891-1960); Arejita, Adolfo; Labayru Ikastegia; Bizkaiko Aurrezki Kutxa (Bilbo) (Bilbao : Labayru Ikastegia ; Bizkaiko Aurrezki Kutxa, Kultur Ekintza, 1983)
Otxoluak 1932. urtean egin eta atera eban itzul-lanaren berragitalpena. Bertolda eta Bertoldin aita-semeen bizitza zelebrea, urtenaldi zorrotzak, egitada barregarriak,... euskera dotore eta aberats batez kontaurik.
Keywords: Helduentzako Literatura