Baleontziaren bidea : gida pedagogikoa - Albaola Elkartea; Piarres Larzabal Kolegioa (Ziburu) ([Pasaia] : Albaola elkartea, 2015)
"Baleontziaren bidea" gida pedagogikoak experientzia piloto baten lana biltzen du. Pasaiako Albaola erakundeak eta Piarres Larzabal Ziburuko ikastetxeak ondarearen berreskuratzearen inguruan aurrera eraman dutena alegia. Guztira DBHko 60 ikaslek, hiru geletan banatutakoak, lan egin dute hiru urtez itsaondarearen inguruan, bai bere herri mailan, baita San Juan baleontziaren eraikuntzaren inguruan. Jakintza-alor arteko proiektu global honek, bai klasean bai eskolatik kanpo, San Juan lagunaren sareko ondarearen zentruetara egindako bisitetan ezagutu eta landutako 30 proposamen pedagogiko jasotzen ditu.
Testua euskaraz, frantsesez eta gaztelaniaz
Keywords: Itsasontzi-industria -- Euskal Herria; Monografiak