Hik hasi 212 : ebaluazioa birpentsatuz : haurra ebaluatzetik testuingurua ebaluatzera (Lasarte-Oria : Xangorin, 2016)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Ez da paradisurik -Albisteak -Gai nagusia: Ebaluazioa birpentsatuz. Haurra ebaluatzetik testuingurua ebaluatzera -Elkarrizketa: Xabier Aierdi (EHUko Soziologia eta Gizarte Langintza Saileko irakaslea, immigrazioan aditua) -Esperientziak: Erandioko Altzaga Ikastola. Gu bagoaz... urriak 12, Altzaga zabalik. -Ekarpenak 1: Gorputz Hezkuntzako V. topaketen kronika. Jarduera fisikoa, hezkuntzaren motorra -Ekarpenak 2: Estresa eta antsietatea. Estresari eta antsietateari pilularik gabe aurre egiten. Naiara Ozamiz Etxebarria eta Miren Agurtzane Ortiz Jauregi (EHUko Medikuntza eta Erizaintza Fakultateko-psikiatria-eremuko irakasleak) -Galdeidazu: - Larraitz Mendizabal Huitzi (Hezkuntzako aholkularia). Familiekin bilerak. Pedagogia sistemiko oinarri harturik, zer irizpide izaqn ditzakegu kontuak familiekin bilerak egin behar ditugunean? -Argitalpenak -Proposamena: Euskararen ginkana. Euskaraz eta euskararekin jolastea xede -Atzeko atetik: Kattalin Miner (idazlea)
2016/10/14
2017/06/27
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2017ko deialdia)
2017/06/27
Keywords: Aierdi Urriza, Xabier -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak