Harat-honat : jonki baten trajeria - Mungia, Gerardo ([Tafalla] : Txalaparta, 2015)
Etxahun Irurikoaren arabera trajeria laurden bat historia da eta hiru laurden alegia. Liburu hau saiatu da kontatzen Euskal Herrian bizi izan den historiazko aro bat. Züberoako pastorala hartu du egileak ardatz, pastoralzale kartsua baita. Eta arizale, jakile gisa bizi izan baitut irakurriko duzun, adiskide, idazlan hau. Eta bai, Euskal Herrian agitu. Laurden bat bederen, historia izanen duzu, zinez. Haurren, langile gazteen, bidaien, amodio eta sexoen, alkohol eta drogen, oinazeen istorioak. Herioa barne.
Züberoeraz idatzi bertsoak Allande Etxartek orraztu ditu
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura