Predikuak saindu batzuen biziaz / Gatrien Adema "Zaldubi" ; argitalpenaren paratzailea, Henri Duhau ; [aurkezpena, Andres Urrutia, euskaltzainburua] - Adema, Gratien (1828-1907) (Euskaltzainak (Euskaltzaindia), 2007)
Bertso eta kantikak nagusi, zergatik orain Saindu batzuen bizitzaz jardutea, hau da, eliz hitzaldiak abiaburu hartzea, gure egungo euskaldunei ostera ere Zaldubiren lana eskaintzean? Bi-bitakoa izan daiteke arrazoia, bi norabide gurutzatzen baitira haren eginahaletan: lehena, pulpitutik edo jendaurrean hitz egiteko molde eta manera euskalduna; bigarrena, idazteko orduan eliza-erretorika prosa egiten duena, prosa horretan euskaldunaren ispilu argia datorkigu.