Van Gogh : bihotzan eguzkia / Xabier Gantzarain ; [bildumaren eta azalaren diseinua, Esteban Montorio] - Gantzarain, Xabier (Axuri beltza (Txalaparta), 2002)
Van Gogh bere belarria mozteagatik egin da ezaguna bestearen bizitza ahotan erabiltzea asko maite duen gizarte honetan. Edo bere koadroen prezioagatik, zarenaren arabera ikusi beharrean daukazunaren arabera ikusten zaituen gizarte honetan. Eroa zela esaten dute, baina eroa ala ez, Vincent pintatzeko bizi zen, eta harrigarria da zenbat koadro margotu zituen, kontuan izanda arteari azken hamar urteak baino ez zizkiola eskaini. Produkzio itzela utzi zuen eta, gainera, asko eman zion munduari. Begiratzeko modu berri bat erakutsi zigun, bihotzean eguzkia dugula ikusteko