Bob Marley : begirunea, maitasuna eta askatasuna - Usandizaga, Aritz; Barreiro, Mikel (Tafalla : Txalaparta, 2002)
Bob Marley, begirunea, maitasuna eta askatasuna Eguzkia, hondartzak eta dolarrak estimatzetik beltz izatearen harrotasuna, askatasuna eta Afrika maitatzera igaro ziren jamaikarrak. Babiloniaren aurkako borroka horretan reggaea izan zen iraultzarako deia. Munduari egiaren, begirunearen eta maitasunaren bidea erakusteko, reggaeak mezularia behar zuen, eta bila zezakeen onena aurkitu zuen: Bob Marley. Egileak, abeslari ezagunaren bizitzarekin batera, esklaboen, Jamaikaren, reggaearen eta ghettoetako bizimoduaren berri ematen digu, hainbeste aldiz entzun arren ia batere ezagutzen ez ditugun istorioak kontatuz.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Marley, Bob (1945-1981) -- (1945-1981); Erreferentzia-materialak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Biografiak