Antso Nagusia : baskoien errege handia / Toti Martinez de Lezea ; [marrazkiak, Alai Zubimendi] - Martínez de Lezea, Toti (Axuri beltza (Txalaparta), 2007)
Antso Gartzes duela mila urte izendatu zuten errege, 1004ko neguan, hamabi urte besterik ez zituenean. Iruñea, Aragoi, Gaztela, Sobrarbe eta Ribagortza eta Gaskoniako errege izan zen. Garai nahaspilatsuan bizitzea suertatu zitzaion, batez ere koroatu zuten sasoian, baina denborarekin erresuman bakea ezartzea lortu zuen, armen, itunen eta ezkontzen bidez izan arren. Antso Nagusia deitu zioten, errege handia izan baitzen, baskoiek inoiz izan duten erregerik handiena.