Che Guevara : ametsen komandantea - Agirrezabal, Lore; Larrañaga, Aitor (Tafalla : Txalaparta, 2007)
Che Guevara mito bihurtu da, eta irudi ezaguna da haren aurpegia. Hamaika lekutan ikusi dugu hainbat aldiz, baina denok ezagutzen dugun irudi horren atzean hezur-haragizko norbait dago. Izan ere, Che noizbait Ernesto izan zen, mutiko abenturazale eta asmatikoa. Asko bidaiatu zuen, eta bidaia haietan ezagututako bidegabekeria eta miseriari aurre egin behar zitzaiola sinetsita, borrokaren bidea hautatu zuen. Kubako Iraultzak egin zuen ezagun, baina herrialde hura utzi eta beste leku batzuetara joan zen lanera, berdintasunean oinarritutako gizarte berriak eraikitzera. Bolivian hil zuten militarrek. Haren pentsamoldea, ordea, bizirik dago oraindik.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Guevara, Ernesto -- (1928-1967); Biografiak; Erreferentzia-materialak