Lehenengo aldia - Martiartu, Diego; Mendiguren Elizegi, Xabier; Merino, Juan Karlos (1967-2017); Garro Perez, Lander; Rekalde, Paddy; Gisasola, Carmen; Madariaga Abaitua, Juan Ramon; Gonzalez, Sonia; Agirre, Joxean; Borda, Itxaro; Arana, Aitor; Zubizarreta, Patxi (Tafalla : Txalaparta, 2004)
Nork ez du gogoratzen bere lehen aldia? Nork ez ditu bizi edo imajinatu hamaika lehen aldi? Lehen aldi errealistak eta fantasiosoak, umoretsuak eta trajikoak, norberarenak eta inorenak, ez ditugu antzeko bi aurkituko, nahiz eta baden hitz bat ipuinez ipuin erlea bezala saltoka dabilena: plazera
Ipuin erotiko bat Durangorako / Lander Garro; Little Arratia Klub / Paddy Rekalde; Bi ahizpa / Diego Martiartu; Lehenengo aldia bi aldiz / Aitor Arana; Urte zahar gaua / Carmen Gisasola; Denok aberastuko gara / Edorta Jimenez; Kopa bat ardo merezi zuen ipuina / Patxi Zubizarreta; Bizirik zaude / Juanra Madariaga; Dunak / Juan Karlos Merino; Kontu zaharrak, ipuin ezagunak, neskok / Sonia González; Nuestra señora de los placeres eta biok / Paddy Rekalde; La donna é volubile / Joxean Agirre; Urtebetetze-opariaren aitzakian / Xabier Mendiguren; Lutxi eta mobilaren alegrantzia / Paddy Rekalde; Ehun urte hiru egun eskas / Itxaro Borda.
Keywords: Helduentzako Literatura