Akordatzen / Joseba Sarrionandia - Sarrionandia, Joseba (Txalaparta, 2004)
Oroitzapen hauek kilkerren hotsa pupitreetan entzun ahal zeneko garaiarekin dute zerikusirik, lagunekin eta etsaiekin, lehenengo mitinekin, futbolarekin, senideekin, auzoarekin, irakurritako liburuekin, entzundako musikarekin, zeruekin, maitaleekin, ofizioarekin, oroimenarekin eta ahanzturarekin. Memoria ariketa hau Sarrionandiaren autobiografiaz gain, belaunaldi oso baten autobiografia da.Ez dira aforismoak, ez dira poemak, liburuxka honetan bildutakoak iragan denbora eta geografia baten akordatu poetikoak dira. Oroimena garelako, "oroimena ala ia ezer ez"