Euskal hizkuntzalaritzaren egungo zenbait ikerlerro : hizkuntzalari euskaldunen I. topaketa - Aduriz, Itziar; Urizar, Ruben; Hizkuntzalari Euskaldunen Topaketa ( 2013. Eibar) ([Bilbo] : Udako Euskal Unibertsitatea, 2014)
Berrogeita hamar bat hizkuntzalari bildu ginen 2013ko uztailaren 4an Eibarren «Hizkuntzalari Euskaldunen I. Topaketa. Egungo Ikerlerroak» izenburua zuten jardunaldietan. Hizkuntza aztergai duten ikertzaile euskaldunak biltzea zen helburua, hainbat jakintza-arlotan abian diren proiektuei edota ikasleak egiten ari diren (edo egin berri dituzten) tesi-lanei leku eginez. Hala, ekarpenak askotarikoak izan ziren bertan, besteak beste, hizkuntzalaritza teorikoaz zihardutenak, ahozkotasuna aztergai zutenak edo hizkuntzalaritza konputazionalekoak. Horiek guztiak jaso nahi ditu liburu honek eta kontsultagai jarri interesa duen ororentzat.
Keywords: Euskal hizkuntzalaritza -- Biltzarrak eta batzarrak; Baliabide digitalak; Monografiak