Kondorea pasatzen ikusten baduzu - Ocampo, Carlos; El Fisgón; Barrena, Pernando (Tafalla : Txalaparta, 1992)
Aitonak esan zidan, kondorea hegalka ikustean berataz oroitzeko. Berak animaliak maite ditu, baina libre nahi ditu gauza guztien gainetik.Berak ezin izango luke bizi animaliak zoriontsuak izan gabe. Bere lagunakdira eta horregatik lagundu zituen ihes egiten, eta zenbaitzuk askatasunarizioten beldurra gainditzen ere. Gero, beraiekin joan zen. Beraiekin dago. Libre. Eta nik horrela maite dut.
8 urtetik aurrera (Gorria)
Keywords: Animaliekiko maitasuna; Hegaztiak; Aitona-amonak eta bilobak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak