Durduzaz eta dardaraz - Nothomb, Amélie; Elosegi, Joxan ([Iruñea] : Igela, 2003)
Munduko enpresarik handienetako bateko bulegari izan zenean bizi izan zuen amets gaiztoa kontatzen du nobela honetan Amélie Nothombek.Mendebaldekoa eta emakumea izatearen desbantailak ederki ezagutzeko aukera izan zuen, nonbait, egileak Yumimoto enpresa japoniarrean: lan burugabeak, agindu txoroak, umiliazio negargarriak, eginbehar ernegagarri, itsusi edo eldarniozkoak.Durduzaz eta dardaraz agertu beharra omen zeukaten Japoniako Enperadorearen aurrera haren menpekoek, eta halaxe ibili behar izan zuen nobela honen egileak enpresa hartan.Kutsu autobiografikoa sekula ukatu ez dion nobela honetan hartu zuen mendekua.
Jatorrizko izenburua: Stupeur et tremblements
Europar Batasunaren Culture 2000 programaren laguntzaz itzulitako obra. Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du.
Keywords: Helduentzako Literatura