Hiltzaile baten aitormena : gau batean kontatua / Joseph Roth ; itzulpena, Matías Múgica - Roth, Joseph (1894-1939) (Literatura (Igela), 2003)
: Kontua da orain urte batzuk gizon bat hil nuela eta bai emakume bat ere, edo bala uste izan nuen orduan». Hori esaten digu kontakizunaren atarian Golubtxik espiak.«Luteziarekin lehen begiratutik enamoratu nintzen, bada; seko, esaera den bezala», esango du aurrerago. «Zaindu nuen, bada, Lutezia. Eta zaintze hartan, oso plazer berezia sentitu nuen. Batez ere banekielako ia erabat neure eskuko neukala neska.»