Hamaika ispilu ganbil - Luzarraga, Asel; Labayru Ikastegia; Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa (Bilbao : Labayru Ikastegia : Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa, 2003)
Hamaika ispilu ganbil nobelan institutu bateko ikasle-irakasleen bizimodu eta gorabeherak gertaeren haria josten doaz apurka-apurka, lantzean behin fikzio-izpiak tartean direla. Gerora zer etorriko dan jankin guran, kontakisunari berez-berez joaten itxiko deutso irakurleak, atzenera igarri barik heldu arte.Unax irakasle heldu barriak hainbat hartuemon egingo ditu institutuan, bai ikasleekaz bai irakasleekaz. Baina eskolan erakusten dauan aurpegia ez da beti holangoa, ispilu ganbilean moduan, itxura aldatzen doa egoera batetik bestera.Ekintza eta gertaera biziak, sentimenduak bor-bor, hartuemonak tirabiran; azken baten, gazteen izakerak dakarren bizitasuna, hori aurkituko dau nobela honetan.Alkarrizketa nagusi dala, euskera batua eta bizkaiera darabilz idazleak, hizkuntza aldetik baliabide gehiago izan eta testua erregistro ezbardinakaz hornidu guran.
Keywords: Helduentzako Literatura