Elsa eta paradisua - Landa, Mariasun; Odriozola, Elena (Bilbo : Giltza, 2015)
Elsak bos urte zituenean entzun zuen lehen aldiz hitz hau: pa-ra-dis-u. Gustatu egin zitzaion. Bost segundo baino ez zituen behar izan zer esan nahi zuen galdetzeko. Hala ere, inork ez zion erantzunik eman... Uda batean, baina, dama bitxi bat agertu zen Elsa eta familia oporrak pasatzen ari ziren nekazaritza-etxean. Ordurako, hamar urte zituen Elsak. Orkatila bihurritu bat ere bazuen,e ta, ezin zenez ibili, emakume xelebre hark paradisuari buruz kontatzen ziona entzuteari ekin zion. Gainera, nebekin zuen arazo kezkagaria konpontzen lagundu zion horrek.
8-10 urte (gorria)
Keywords: Fantasiazko munduak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak