Bonobo betaurrekodunen egiazko historia - Turin, Adela; Rey, Fernando; Bosnia, Nella (Arre : Pamiela ; Pontevedra : Kalandraka, 2014)
Bonobo ar eta emeek oso estatus desberdina zuten elkarrekin bizi ziren mangladian. Arrek emeek bildutakoa jaten zuten; arrek bidaiatu egiten zuten, ikasi, aurrerapenez baliatu... baina ez zieten emeei gauza bera egiten. Gainera, irri egiten zieten itxura zela-eta. Uste oker bat zuten: talde osoaren hezkuntza eta aurrerapena kaltegarriak omen ziren. Baina bonobo emeak egoeraz nekatu egin ziren.
5 urtetik aurrera (urdina)
La vera storia dei bonobo con gli occhiali
Keywords: Hezkidetza; Tximinoak; Gainditzea; Emakumeak -- Aukera-berdintasuna; Album ilustratuak; Ipuinak; Haur eta Gazteentzako Literatura