Bonobo betaurrekodunen egiazko historia / Adela Turin ; irudiak, Nella Bosnia; [itzulpena, Fernando Rey Escalera] - Turin, Adela (Pamiela ; Kalandraka, 2014)
Bonobo ar eta emeek oso estatus desberdina zuten elkarrekin bizi ziren mangladian. Arrek emeek bildutakoa jaten zuten; arrek bidaiatu egiten zuten, ikasi, aurrerapenez baliatu... baina ez zieten emeei gauza bera egiten. Gainera, irri egiten zieten itxura zela-eta. Uste oker bat zuten: talde osoaren hezkuntza eta aurrerapena kaltegarriak omen ziren. Baina bonobo emeak egoeraz nekatu egin ziren.