Hik hasi 210 : askotariko adimenak : denok gara inteligenteak, arlo batean ez bada bestean (Lasarte-Oria : Xangorin, 2016)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Bakoitzak bere bidea. -Albisteak -Gaia 1: Askotariko adimenak. "Denok gara inteligenteak, arlo batean ez bada bestean" -Gaia 2: Antzeztuz ikasi. Antzerkia eta dramatizazioa, irakasteko lanabes -Elkarrizketa 1: Beronika Azpillaga (EHUko irakaslea Hezkuntza Zientzien Fakultatean): " Gela barruan irakasleak eta bere transmititzeko indarrak baldintzatzen dute beste guztia" -Elkarrizketa 2: Aitor Albizu (Durangoko Berritzeguneko aholkularia): "Irakasleon egitekoa da gela abegikorra sortzea, gela segurua, goxoa eta kohesionatua, alegia". -Ekarpenak 1: Otsoaren ahoan barrena! Mila eta bat iruditan zehar... ikasgelan nork bere Heroiaren Bidaia egiteko gonbidapen ausarta. Eduardo Fraile (Aresketa Ikastolako irakaslea eta literatura tailerren dinamizatzailea) -Ekarpenak 2: Heziberri 2020 - Zientziarako konpetentzia. "Zientziak gizarteko arazoak aztertzeko ikuspegi berriak eta irekiak eskaini behar ditu". Begoña Burgoa Etxaburu (EHUko irakaslea Matematika eta Zientzia Esperimentalen Sailean eta Bartzelonako Unibertsitate Autonomoko LIEC ikerketa taldeko kidea) -Ekarpenak 3: Artea Lehen Hezkuntzan. "Garrantzitsuena umeak artelanarekin erlazio pertsonal bat garatzea da". Iratxe Larrea (artista plastikoa eta EHUko irakaslea) -Ekarpenak 4: Laguntza inklusiboa. "Metodologia kolokan jartzeaz gain, pentsatu behar genuke ematen duguna bizi dugun gizartean eta daukagun ikasle taldearentzat egokia den ere". Javier Monzon (Didaktika eta eskola antolakuntzako irakaslea EHUn) -Ekarpenak 5: Gure imaginarioa kantagintzaren bitartez. "Euskal kantagintzak gure eskoletan leku erreferentziala izan behar luke" -Galdeidazu: Nola lagundu dezake mindfulnessak hezkuntzan? Virginia Belategi (Erain hezkuntza integraleko kidea) -Atzeko atetik: Naiara Gorroño (pedagogoa eta yoga irakaslea)
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2016ko deialdia)
2016/06/10
Keywords: Azpillaga, Beronika -- Elkarrizketak; Albizu, Aitor -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Eskola-jazarpena; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak