Ehundurak / produkzio zuzendaria, Mikel Rivas ; gidoia, Natxo Rdz. Arkante, Fito Rdz. Bornaetxea ; errealizadorea, Luis Nogales - Nogales, Luis; Rival, Mikel; Rodríguez Arkaute, Natxo; Rodríguez, Fito (Plastika eta Ikus-Hezkuntza (bideo bilduma), 1999)
Aurkezten dizuegun bideo-material didaktiko honetan, Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako lehengo Zikloan landu ohi diren ikasgaiak eta edukiak azaltze dira. Osagarrizko material didaktikoa dela kontuan hartzu, irakasle bakoitzak bere curriculum-diseinuaren arabera egokitu beharko du. Hezkuntza-erreformaren xede eta planteamenduak ez ditugu ahaztu lan hau bururatzerakoan. Proiektu honek ez du inoiz mugatu beharko irakaslearen curriculum-diseinua. Material lagungarria denez, curriculum-diseinuaren osagarrizko atal bat bezala erabili beharko da. Kontuan izan behar du bilduma onen bideo-zinta bakoitzak hogei minutu irauten duela. Ikasgaien hautaketa oso erraza da. Gaiak eta edukiak elkarlotuta egon arren, kapitulu bakoitza isolaturik erabil daiteke.