Euskal Herria eraikitzen (X.-XVIII. mendeak) - Espinoza Álvarez, Andrés; Zurutuza Zapirain, Juan Mari; Mitxelena Erice, Leire; Euskomedia fundazioa (Usurbil : Euskomedia Fundazioa, 2016)
"Euskal Herria eraikitzen" gunearen xedea Europa guztian zehar X. mendetik XVIII. mendera bitartean garatu ziren arte-adierazpen esanguratsuenen lehen hurbilketa izatea da. Era berean, horiek Euskal Herriko arkitektuaren diziplinan edukitako eragina aztertzeko erreminta eskaini nahi zaie ikasleei. Hemen aurkezten dugun arte-ibilbideak Erromanikotik Barrokora euskal arkitekturak izandako garapenean zehar bidaiatzeko aukera ematen du; betiere arte-adierazpenak garai, estilo eta testuinguru historiko batean kokatu behar direla jakinik. Erromanikoa, Gotikoa, Errenazimentua eta Barrokoa ezagutzeko aukera paregabea da!
2016/05/03
2016/05/03
2016/05/03
DBH, 2. maila
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 2.0 edo EIMA Digitala, 2015eko deialdia)
2016/05/03
Keywords: Artea -- Euskal Herria; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak