Euskal Herria eraikitzen (X.-XVIII. mendeak) / ideia eta koordinazioa, Leire Mitxelena ; diseinu grafikoa, Juan Mari Zurutuza ; irudi grafiko eta bideo ekoizpena, Andrés Espinoza - Espinoza Álvarez, Andrés; Zurutuza Zapirain, Juan Mari; Mitxelena Erice, Leire (EIMA 2.0 edo EIMA Digitala (2015eko deialdia), 2016)
"Euskal Herria eraikitzen" gunearen xedea Europa guztian zehar X. mendetik XVIII. mendera bitartean garatu ziren arte-adierazpen esanguratsuenen lehen hurbilketa izatea da. Era berean, horiek Euskal Herriko arkitektuaren diziplinan edukitako eragina aztertzeko erreminta eskaini nahi zaie ikasleei. Hemen aurkezten dugun arte-ibilbideak Erromanikotik Barrokora euskal arkitekturak izandako garapenean zehar bidaiatzeko aukera ematen du; betiere arte-adierazpenak garai, estilo eta testuinguru historiko batean kokatu behar direla jakinik. Erromanikoa, Gotikoa, Errenazimentua eta Barrokoa ezagutzeko aukera paregabea da!