Arrotz eta eder - Aristi, Pako (Zarautz : Susa, 2016)
Pako Aristiren bosgarren poema liburua da "Arrotz eta eder". Noiz izan gara ederrago 17 urte genituenean baino?, esan ohi da xaloki; denok baitugu mundua perfektua izan zeneko oroitzapen bat, nork berea, uste izanik zerbait irabazten edo zerbait galtzen dugula biziaroen kontrakarrean. Nolanahi ere den, poetak gogorarazten digu, arrotz garela herentzia kultural eta sozialaren menpeko bizi garen artean; eta menpekotasun horretatik askatzen garenean agertzen dela gure benetako izaera, eder bihurturik. Noiz izan gara ederrago gaur garena baino?
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak