Nafar foruaren historia eta egungo baliotasuna (Iruña : Hezkuntza Departamentua, Nafarroako Gobernua, 2004)
Chipi-Txapa bilduma honek lagundu nahi die ikasleei Nafarroa hobeki ezagutzen, hartarako behar den materiala eskainiz interes har dezaten beren lurra eta haren historia, haren artea eta Nafarroa hain bere gisako egiten duen ohitura eta hizkuntza dibertsitatea ezagutzeko. Liburu honek Nafarroako foruaren printzipio nagusien berri ematen digu. Horretarako, besteak beste, haren historia azaldu, Estatuarekin eginiko itunak eta akordioak aipatu, foru instituzioen bilakaeraren berri eman, haren kontrako erasoetatik edo kontraforuetatik babesteko eginiko defentsa azaldu eta gaur egungo foru sistema deskribatzen da. Liburuaren amaieran gaiei buruzko jarduerak proposatzen dira. Liburu hau eskola umeen premietarako itxuratu da, baina balioko ere die Nafar Foruaren oinarriak zein diren jakin nahi duten nafar guztiei: Foruaren historia, Estatuarekin izandako itun edo hitzarmenak, nola defendatu izan dugun eraso edo kontraforu desberdinen aurrean, eta Foru sistema gaur egun zertan den.
Azalean: Cikak aurkezten du
Bibliografia: 84-86 or.
Keywords: Foruak- -- Nafarroa; Nafarroa -- Historia; Erreferentzia-materialak