Euskara / [bildumaren zuzendaritza, Hezkuntza, Berrikuntza eta Curriculumaren Garapenerako Atala. Hezkuntza Departamentua, Nafarroako Gobernua ; marrazkiak, Asís Bastida] - Bastida Machiñena, Asís (Chipi-Txapa. Oinarrizko saila, 2006)
Chipi-Txapa bilduma honek lagundu nahi die ikasleei Nafarroa hobeki ezagutzen, hartarako behar den materiala eskainiz interes har dezaten beren lurra eta haren historia, haren artea eta Nafarroa hain bere gisako egiten duen ohitura eta hizkuntza dibertsitatea ezagutzeko. Chipi-Txapa, Nafarroa ezagutu bildumaren hirugarren zenbaki honetan, Cikak Nafarroako euskarari buruzko jakingai funtsezkoak azaltzen dizkigu: haren historiaurrea, haren presentzia erromatarren garaian baskoien hizkuntza gisa, euskalkiak, historian barrena Nafarroan izan duen bilakaera eta gaur egun duen egoera. Liburuxka honek, bestalde, Nafarroako eskol-umeei ez ezik, Nafarroa beste herrietatik diferente egiten duten berezitasunen berri jakin nahi duten guztiei balioko die.