Ekuazio Diferentzialak / Florencio Garrido Uriarte eta Leyre Ormaetxea Butron - Garrido Uriarte, Florencio (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2011)
Egileon jarraibide nagusia izan da, irakurleari oinarrizko gai matematiko nahikoak ematea, hainbat natura- fenomenoak modelizatzen dituen ekuazio diferentzialen mundu erakargarrian murgiltzeko funtsezko oinarria izan dezan. Hori dela eta, egun ekuazio diferentzialen arlo dinamiko eta praktikoan baliabide teoriko oinarrizkoenak deskribatzen dira.